Filosofie

Oesters en parels

Een hard, vaak rond, kostbaar bolletje vormt zich langzaam gedurende jaren in het binnenste van een oester. Een zo kostbaar goed ontstaat door iets eenvoudigs als een zandkorrel.

En zo is het ook met trainen; het is niet moeilijk, echter volharding loont. Dit klinkt wellicht makkelijker gezegd dan gedaan en dat is het feitelijk ook. Je zult merken dat het volhouden van je training over een langere tijdspanne misschien wel het lastigst is om te doen. Voeding en rust komen respectievelijk op een tweede en derde plaats.

Tijdens je training komt alles samen zul je merken. Is je voeding in orde? Heb je voldoende gerust? Is de trainingsfrequentie juist? Al deze zaken kunnen een positieve of negatieve invloed hebben op je training. Het is daarom raadzaam om voldoende aandacht te besteden aan deze aspecten naast je training.

[ Geschat wordt dat er in 1 op de 15000 wilde oesters een parel voorkomt; een zeldzaamheid dus. ]

Created by OJO Communications