Personal Best Challenge

Met de Personal Best Challenge introduceert MGYM een unieke manier van trainen.

Stel jezelf een doel en maak er een 'personal best' poging van. In een trainingsperiode van 4 tot 12 weken werk je naar een grensverleggend doel toe. Deze periode werk je toe naar iets wat je nog nooit gedaan hebt, het doel is dus uitdagend en vergt het uiterste van je kunnen. Maar de beloning is groot, je vestigt namelijk een nieuw persoonlijk record!

Het is dus de bedoeling dat je aan het einde van je trainingsperiode een persoonslijk record neerzet; dat maakt deze vorm van trainen elke keer weer een ware challenge. De challenge kan op allerlei manieren natuurlijk, niets is te gek. Denk aan powerliften, tri-athlon, hardlopen, touwtje springen, een bepaalde crossfit training (WOD), zwemmen, fietsen, schaatsen, klimmen, push-ups... te veel om op te noemen.

PBC 1: 200+ km fietsen op 1 dag (maart 2014)

Hier zal de verslaglegging plaatsvinden van mijn eerste personal best challenge, een fietstocht van meer dan 200 kilometer op 1 dag. Planning: laatste week maart.

5 weken voor de challenge ben ik begonnen met trainen voor deze eerste challenge. Hieronder is de eerste schets en een verder uitgewerkt schema per dag weergegeven.

PBC schema

 

De omcirkelde aantallen waren kilometers buiten, de niet-omcirkelde aantallen indoor.

Nu is het maandag en staan we aan de vooravond van de challenge die op donderdag 27 maart 2014 gepland staat. Vorige week een laatste lange outdoor tocht gemaakt, waarbij het de laatste 20 km vol tegen de wind in ploegen was. Ik kon me een leukere training voorstellen, maar tegelijkertijd een goede test voor wat komen kan.

De weersvoorspellingen zijn redelijk tot goed aanstaande donderdag. Met een graad of 15 niet te warm. De enige hoop is op zo min mogelijk wind!

Een les uit de afgelopen trainingen is dat ik voldoende energie/voeding bij me moet hebben, om de lange tocht goed vol te kunnen houden. Tijdens de laatste training en ook al een keer eerder 'liep' ik toch tegen een muur op; iets wat makkelijk voorkomen had kunnen worden. Met die wetenschap en de mazzel van een windje mee, ga ik donderdag een mooi persoonlijk record neerzetten :-)

215 km!

Ruim een week later weer volledig hersteld van de monstertocht! I made it! 215 km op 1 dag gefietst.

Uiteindelijk om 8:10 vertrokken met een matige wind ONO en 3 graden, best koud dus. Gelukkig had ik mijn regenjas aan die de wind prima tegenhield. In 4:13 naar Rijswijk gereden, 5 keer kort gestopt om de benen te strekken en iets te eten. Na 104 km, waarvan de laatste 4 km om, was ik rond 12:30 op plaats van bestemming. Eigenlijk nog redelijk fit, aangezien ik de wind in de rug had voor het grootste gedeelte.

Na goed gegeten en gedronken te hebben tot 16:00 gerust en vervolgens de routeplanner op 'thuis' gezet. Wat bleek, 120 km... ? Vreemd, maar goed, toch gewoon weggereden; we zien wel. Na een uur werd duidelijk dat de route me om Rotterdam heen leidde, een prima plan, want dat had op de heenweg voor enige vertraging gezorgd. Echter had ik wat minder zin in een extra 20 km. Dus nadat ik zag dat de route me via Nieuwegein via de A2 en Zaltbommel naar huis wilde sturen, toch maar besloten om richting de brug bij Gorinchem te rijden. En dan begint het pijn te doen met nog 60 km te gaan. En wordt het langzaam donker en valt de navigatie uit op 30 km voor het einde. En zadelpijn! ...

En dan de vreugde van de eindstreep! 22:30 thuis (de tegenwind had m'n gemiddelde omlaag gehaald naar 21,5 km p/u). I made it, blij, moe, zin in eten, maar vooral blij :)! Op naar de volgende challenge, haha!

 

PBC 2: 10 miles in 1:20 (september 2014)

7 september 2014 staat de Tilburg Ten Miles gepland in een nieuwe tijd van 1 uur en 20 minuten.

Uiteindelijk de 10 miles uitgelopen in een rustig tempo (1:34). Te weinig voorbereiding.

Created by OJO Communications