Riding for Rhinos - MGYM is sponsor

12 augustus 2015

Op avontuur voor een goed doel…


Drie vrienden reizen af naar Zuid Afrika om van 20 t/m 23 augustus deel te nemen aan een schitterende mountainbiketocht door de moeras- en graslanden van het iSimangaliso Wetland Park. Dit park is een verzameling van reservaten en is het op twee na grootste park van Zuid-Afrika met 280 kilometer Oost-Afrikaanse kustlijn vanaf Mozambique naar het zuiden richting Durban.


De drie Nederlandse deelnemers aan de ‘iSimangaliso MTB 4 Day’ vragen aandacht voor het lot van de neushoorn die ernstig bedreigd wordt met uitsterven. Dit terwijl stropers meer dan ooit op dit prachtige dier jagen, enkel en alleen om de hoorn. Zij willen het dier zelfs laten uitsterven om zo hun bloederige koopwaar nog exclusiever en dus prijziger te laten worden.


In samenwerking met Activating Africa – een professionele lokale organisatie – wordt gewerkt aan bewustwording bij lokale jeugd en wordt met inzet van high-tech apparatuur zoveel mogelijk bescherming geboden. The Rewilding Foundation is vanuit Nederland betrokken bij dit project, met Koen Cuyten als initiatiefnemer en deelnemer aan de MTB tocht.


MGYM EQUIPMENT droeg bij aan het Nederlandse team ‘Riding for Rhinos’ middels sponsoring van de mountainbikes ter plaatse en volgt de voorbereidingen en race op de voet. Op Facebook vindt u meer informatie over dit team , over de race , over Activating Africa en over het park . Heel veel succes mannen, zowel in de race als met de bescherming van neushoorns!

Rhding for Rhinos

 

And they made it! :

Rhino ridders


Terug

Created by OJO Communications